Záver uplynulého týždňa priniesol vystúpenia slovenských hádzanárok na medzinárodnej pohárovej i ligovej scéne. V Lige majstrov sa DHK Baník Most stále nepodarilo zabodovať. Český šampión prehral v slovinskej Ľubľana s Krimom Mercator 31:42, dvojciferný nezdar zmiernili Slovenky štyrmi gólmi - Lucia Mikulčík dvoma z piatich striel, Tatiana Šutranova tiež dvoma, ale zo šiestich pokusov.

V Európskej lige sa vo forme ako za niekdajších čias predviedla Lýdia Jakubisová, ktorá bola v stretnutí proti rumunskému tímu SCM Ramnicu Valcea (38:31) druhou najlepšou strelkyňou nemeckého Thüringer HC. Jakubisová sedemkrát zakončila akciu a šesťkrát sa radovala z gólu. Maďarský Mosonmagyaróvár nestačil v skupinovej fáze rovnakej súťaže doma na dánsky Ikast (26:34), za domáce dosiahla Barbora Lancz dva presné zásahy, na ktoré potrebovala dvojnásobný počet pokusov.

V poľskej lige sa v pondelkovej dohrávke darilo Zaglebiu Lubin, ktorý aj so šesťgólovým príspevkom Karin Bujnochovej zdolal Kobierzyce jednoznačne 25:15.

Vo Švajčiarsku prišli hádzanárky Kreuzlingenu o víťaznú šnúru po štyroch zápasoch. Na svojej palubovke zaváhali proti Amicitii Zürich (23:26), hoci v polčase mali k dobru ešte tesný jednogólový náskok. Petra Škoricová vyslala na bránku súpera 13 striel, z ktorých skórovala šesťkrát. Brühl s Ľubomírom Švajlenom v realizačnom tíme a pôvodom Slovenkou Katarínou Šimovou v kádri vyhral v Zugu 31:30.

V Taliansku zvládlo družstvo Jomi Salerno súboj na pôde tretieho tímu Erice 27:20 a drží si druhú priečku. Vladimíra Bajčiová pomohla hostkám troma gólmi.

V najvyššej rakúskej súťaži predviedli hráčky MGA Fivers s brankárkou Adrianou Medveďovou proti Grazu obrat z polčasových 9:18 na 27:26 a potvrdili 2. priečku v tabuľke. Stockerau si poradilo s družstvom roomz JAGS WV 31:28, na čom mala Diana Michálková šesťgólový podiel, raz bol aj vylúčená.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: zaglebie.lubin.pl