V českej extralige si Lovosice aj vďaka gólom Mareka Hniďáka zahrajú v semifinále play-off. Vo štvrťfinále vyradili Zubří 3:1 na zápasy. Tretí duel po remíze 33:33 prehrali v rozstrele 4:5, ale potom vyhrali 25:24, keď Hniďák strelil 6 gólov vrátane víťazného. Deň predtým skóroval päťkrát. Za domácich dosiahol Mikuláš Kucsera 2 góly, jeden z pokutového hodu, potom si pripísal jeden presný zásah a jedno vylúčenie. Šancu na semifinále má aj pražská Dukla, keď najskôr zdolala Kopřivnice 27:23 a potom podľahla 29:32. Marek Hlinka v drese Dukly strelil dovedna 10 gólov (3+7), raz bol vylúčený. Jeho spoluhráč Matúš Moravčík si pripísal len po jednom vylúčení v oboch súbojoch. Za Kopřivnice skóroval Otto Kancel trikrát (1+2), najskôr si odsedel dva tresty a v závere štvrtého štvrťfinále dostal dokonca modrú kartu. Frýdek-Místek s trénerom Danielom Valom a dvojgólovým Mariánom Hajkom nestačil doma na majstrovskú Plzeň (27:41) a sériu prehral 0:3. Brno, ktoré malo na súpiske brankára Andreja Furmana a na lavičke ako člena realizačného tímu Vladimíra Ratkovského, podľahlo Karvinej 27:32 a tiež sa lúčilo po prehre 0:3 na zápasy.

V maďarskej lige si dva body pripísal HE-DO B.BRAUN Gyöngyös, keď uspel na pôde tímu Fejér B.Á.L. Veszprém (36:30), Martin Potisk premenil na gól jednu z piatich striel. Michal Tóth ml. predviedol v bránke hostí z Budakalászu štyri zákroky pri 13 strelách súpera, ale z tesného triumfu sa tešili hráči družstva PLER (29:28).

V Rakúsku potvrdil Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným úspešné obdobie výhrou nad Bärnbachom 31:23. Naopak, Hollabrunn napriek piatim gólom Juraja Briatku (z troch pokutových hodov premenil jeden) tesne prehral na palubovke BT Füchse (31:33).

Ani druhý zápas štvrťfinále najvyššej švajčiarskej súťaže nevyšiel St. Gallenu. Marián Žernovič predviedol v bránke štyri zákroky pri 23 strelách, ale z výhry sa tešil Zürich (34:26). Naopak, zverenci trénera Petra Kukučku z HC Kriens-Luzern zvládli súboj v Berne (36:30) a vedú 2:0 na zápasy.

V zostave Torrelavegy sa po dlhšom čase objavil Marko Jurkovič. Jeho tím zdolal v španielskej Lige Asobal Benidorm 31:30.

Hádzanári Toulouse s brankárom Teodorom Paulom naplnili papierové predpoklady proti tímu Créteil (31:27) a s prehľadom si držia 4. pozíciu v I. francúzskej lige.

V dobrej forme hrá aj Lipsko, kde je asistent trénera Slovák Miloš Putera. Po výhre na palubovke posledného Balingenu 25:17 figurujú jeho zverenci na solídnej 8. priečke najvyššej nemeckej súťaže.

Pred reprezentačným zrazom si v nadstavbovej časti v Poľsku zmerali sily kluby Sloveniek. Podľa očakávania uspel líder Zaglebie Lubin, keď si Koszalinom poradil 32:23. Za domáce skórovala Simona Szarková trikrát a Karin Bujnochová dvakrát, za hostky predviedla Alexandra Ivanytsia sedem zákrokov.

Stockerau si zahrá finále Rakúskeho pohára. Klub Diany Michálkovej zdolal v semifinále Tulln 37:24, slovenská pivotka sa presadila trikrát a raz bola vylúčená. Polovicu gólov hostiek dosiahla Nicol Nejedlíková (12), ktorá využila tri zo štyroch pokutových hodov.

Vo Švajčiarsku prehral líder LC Brühl Handball s Amicitiou Zürich 26:30. Katarína Šimová dala dva góly zo štyroch pokusov a odpykala si jedno vylúčenie takisto ako aj Petra Škoricová.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: uhctulln.at