Série o medailové pozície v Niké Handball extralige mužov 2023/2024 budú mať minimálne štvorzápasové trvanie. Rozhodli o tom stredajšie druhé stretnutia, po ktorých je stav boja o zlato i bronz vyrovnaný 1:1. Kto bude úspešný v najbližších meraniach síl, získa vo finále majstrovský mečbal, resp. mečbal na rozhodnutie súboja o 3. miesto.

Na Považí sa úradujúci majster otriasol z prehry 19:30 v úvodnom súboji a nad Tatranom Prešov zvíťazil 26:22, čím mu pripravil vôbec prvú prehru v aktuálnej sezóne. "V porovnaní s prvým finále bol rozdiel v nastavení hláv. Do každého stretnutia ideme s tým, že chceme vyhrať. Prešov má svoju silu a keď mu hrá vývoj do kariet, tak je to s ním ťažké. Doma sme však vývoj kontrolovali a od polovice prvého polčasu boli vo vedení. Nie je to o tom, že by sme si doteraz neverili, ale o sile súpera, ktorú musíme rešpektovať. Teraz musíme dobre zregenerovať a v sobotu skúsiť zopakovať výkon v Prešove," vyjadril sa pre slovakhandball.sk kouč MŠK Považská Bystrica Václav Straka.

Prešovčania okúsili chuť prehry po 26 výhrach za sebou. V sobotu 25. mája, keď je od 18.00 h na programe tretí finálový duel, sa pokúsia opäť vrátiť na víťaznú vlnu. "Série bude trochu dlhšia, ako sme chceli, ale s tým sa už nedá nič robiť. Teraz sa musíme skoncentrovať na domáci zápas. Pripraviť sa tak, aby sme uspeli," poznamenal tréner Tatrana Pavol Jano.

Medzi tímami bojujúcim o bronz platilo v základnej časti, že môj dom - môj hrad, ale v súbojoch o konečnú 3. priečku je to opačne a v prvých dvoch meraniach síl zvíťazili hostia - najskôr HK Košice 27:26 a potom HK Kúpele Bojnice 31:26. Bude zaujímavé sledovať, či to bude pokračovať takto aj ďalej. Najbližšie sa hrá v sobotu 25. mája v Prievidzi od 18.30 h.

Program finále play-off Niké Handball extraligy mužov 2023/2024 (hrá sa na tri víťazstvá):
tretí zápas:
sobota 25. 5.: 18.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, stav série 1:1, RTVS :ŠPORT

štvrtý zápas:
streda 29. 5.: 18.30 h MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov

prípadný piaty zápas:
sobota 1. 6.: 17.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, RTVS :ŠPORT

o 3. miesto (hrá sa na tri víťazstvá):
tretí zápas:
sobota 25. 5.: 18.30 h HK Kúpele Bojnice - HK Košice, stav série 1:1

štvrtý zápas:
streda 29. 5.: 18.00 h HK Košice - HK Kúpele Bojnice

prípadný piaty zápas:
sobota 1. 6.: 18.30 h HK Kúpele Bojnice - HK Košice

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: mskpb.sk/Barbora Talačová a Peter Jäzva Jesenský