V španielskej Liga Asobal sa hádzanári Navy rozlúčili s úspešnou sezónou triumfom nad tabuľkovým susedom. Na pôde Anaitasuny vyhrali 28:27, keď odolali domácim snahe o obrat z polčasových 11:18. Jakub Prokop dal sedem gólov z deviatich striel a pridal jednu asistenciu, Tomáš Smetánka premenil štyri z piatich striel na gól, zaznamenal štyri asistencie a raz bol vylúčený. Nava obsadila 6. priečku. Skvelý duel odohral Marko Jurkovič za Torrelavegu, ktorá síce prehrala s Huescou 30:34, ale on zaťažil konto domáceho družstva ôsmimi gólmi z deviatich striel a štyrikrát asistoval spoluhráčom na gól.

Hádzanári Lovosíc bez zraneného Mareka Hniďáka zvíťazili na pôde KH ISMM Kopřivnice 28:25, čím rozhodli sériu o bronz (3:1). Na strane zdolaných sa Otto Kancel prezentoval dvoma gólmi a dvoma vylúčeniami.

V najvyššej nemeckej súťaži Lipsko asistenta trénera Miloša Puteru potrápilo vedúci Magdeburg, ale napokon podľahlo 28:30.

V II. bundeslige si Dessau gólom v poslednej chvíli poradilo s Ludwigshafenom 33:32, Dávid Mišových premenil jednu z dvoch striel. Nordhorn-Lingen si dva body odviezol z palubovky Vinnhorstu (30:25), Dominik Kalafut k tomu prispel troma gólmi zo štyroch pokusov. Minden bez zraneného Tomáša Urbana vyhral nad Dormagenom 32:29.

Vo Švajčiarsku pokračoval vyrovnaný boj o titul. HC Kriens-Luzern s trénerom Petrom Kukučkom podľahol vonku Kadetten Schaffhausen 26:28 a v sérii prehráva 1:2 na zápasy. 

Toulouse s brankárom Teodorom Paulom vyhralo nad Chambéry 33:32 a potvrdilo 4. priečku v najvyššej francúzskej súťaži.

V skupine o záchranu v najvyššej rakúskej súťaži si Hollabrunn poradil s HSG Graz 33:29, Juraj Briatka dal jeden gól.

Marek Korbel si s Brixenom zahrá o taliansky titul, keď v semifinále vyhrali v rozhodujúcom treťom dueli nad Conversanom 33:21 a on si pripísal jeden gól, dve asistencie a jedno vylúčenie.

Tomáš Hlavatý doviedol hádzanárky Vipers Kristiansand k očakávanému titulu nórskeho majstra, keď jeho zverenky vyhrali aj druhé finále. Na palubovke Storhamaru zvíťazili 32:27 a obhájili titul.

Maďarský Mosonmagyaróvár s Barborou Lancz (0 z 3 striel) sa tešil po výhre v Kisvárde 35:25 z istoty zisku bronzových medailí. Dunaújváros podľa očakávania hladko podľahol domácemu Györu 25:40, nezabránili tomu ani štyri zákroky z 23 striel v podaní Viktórie Oguntoyovej. Budaörs s Anette Emmou Hudákovou si poradil s Békéscsabou 30:26 a NEKA s Viktóriou Györiovou vyhralo vo Váci 27:25, ale už sa neodpútalo z predposlednej priečky.

Hádzanárky OGC Nice sa rozlúčili so sezónou víťazne, v záverečnom kole francúzskej ligy vyhrali na pôde tímu Saint Amand 36:30 aj vďaka štyrom gólom Adriány Holejovej a obsadili 9. miesto.

Tesnou prehrou 28:29 uzavreli bundesligovú sezónu hádzanárky Thüringer HC, ktoré nestačili na Metzingen a patrí im 3. priečka. Lýdia Jakubisová skórovala raz.

LC Brühl Handball vyhral na palubovke GC Amicitia Zürich 26:25, čím vyrovnal stav finálovej série vo Švajčiarsku na 2:2. Katarína Šimová k tomu prispela jedným gólom, v zostave víťaziek figurovala aj Petra Škoricová. 

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: eldiariomontanes.es/L. PALOMEQUE, FB Vipers Kristiansand