Líder Niké Handball extraligy mužov si poistil služby jednej z opôr. Tatran Prešov v piatok oznámil, že sa dohodol na predĺžení zmluvy s francúzskym legionárom Adamom Sakom. Dvadsaťosemročná ľavá spojka sa upísala rekordnému slovenskému šampiónovi na ďalšie dve sezóny do 30. júna 2026. Pôvodný ročný kontrakt mal platnosť do konca aktuálneho ročníka.

Spočiatku sme s jeho výkonmi neboli veľmi spokojní, ale dnes je jedným z kľúčových hráčov. Takého strelca, ktorý tak ľahko skáče a strieľa, sme tu v Prešove ešte nemali. Aj preto sme ho oslovili s ponukou, či nechce pokračovať v klube aj po tejto sezóne. Napriek niekoľkým ponukám, aj z bundesligy, sme ho nemuseli dlho presviedčať,“ uviedol na klubovom webe k predĺženiu kontraktu majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar.

Adama Adam Sako, bývalý juniorský majster sveta z roku 2015, pôsobil na klubovej úrovni vo francúzskych tímoch Tremblay, US Ivry, Bagnols a španielskom Balonmano Burgos, z ktorého pred sezónou 2023/2024 prišiel do Prešova.

„Som nadšený a šťastný z podpisu nového kontraktu s Tatranom. Som spokojný s mojím účinkovaním, páči sa mi projekt, ktorý sa tu tvorí. Rokovania o podpise neboli dlhé, lebo napriek niektorým ponukám som tu chcel zostať. Bola to moja priorita, pretože v Tatrane mám dobrú príležitosť hrať európske súťaže. Bola to moja prvá voľba. Som rád, že tu budem pôsobiť ešte ďalšie dva roky,“ povedal pre klubový web po podpise Adama Sako.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: tatranpresov.sk