Teodor Paul sa so spoluhráčmi z Fenix Toulouse Handball postarali o prekvapenie, keď remizovali na pôde lídra PSG 29:29, čo je vôbec prvá bodová strata suveréna v aktuálnej ligovej sezóne vo Francúzsku. Paul a spol. po prvom polčase viedli 19:12, v tabuľke si držia 4. miesto.

V I. bundeslige sa Lipsku s asistentom trénera Milošom Puterom podarilo naplno bodovať druhýkrát za sebou, keď zdolalo Melsungen 32:27.

V druhej najvyššej nemeckej súťaži Dessau prehralo v Dormagene, Dávid Mišových nefiguroval medzi strelcami gólov. Minden bez zraneného Tomáša Urbana vyhral v Essene (31:25) a dostal sa nad pásmo zostupu. Nordhorn-Lingen si poradil s Hagenom 39:37, ale Dominik Kalafut chýbal v zostave.

V Švajčiarsku sa súboj druhého s prvým skončil pre lídra Kadetten Schaffhausen, ktorý vyhral na pôde HC Kriens-Luzern nad tímom trénera Petra Kukučku 36:33. St. Gallen síce prišiel o víťaznú šnúru, keď nezužitkoval polčasové vedenie 17:12 a napokon na palubovke Pfadi Winterthur získal bod za remízu 30:30. Marián Žernovič predviedol v bránke sedem zákrokov z 22 striel.

V španielskej Liga Asobal Nava zdolala Huescu 36:34, Jakub Prokop skóroval z ôsmich striel dvakrát a pridal tri asistencie, Tomáš Smetánka mal na konte dve prihrávky na gól. Torrelavega bez Marka Jurkoviča vyhrala vo Valladolide 33:32.

V českej extralige sa v predposlednom kole dlhodobej časti rozhodlo o zložení štvrťfinálových dvojíc. Brno nestačilo na majstrovskú Plzeň (22:28), Jakub Tóth dal jeden gól a raz bol vylúčený, v zostave figuroval aj Andrej Furman. Frýdek-Místek pod vedením Daniela Vala ťahal za kratší koniec proti Karvinej 28:33, Marián Hajko zmiernil prehru jedným gólom. Zubří s trénerom Petrom Dávidom a dvojgólovým Mikulášom Kucserom ml. vyhralo v Novom Veselí 29:25. Pražská Dukla potvrdila úlohu favorita v Hraniciach (41:28), v jej drese sa predstavil Matúš Moravčík, ktorý raz skóroval a dvakrát bol vylúčený. Lososice aj s prispením Mareka Hnidáka (3 góly) pokorili Maloměřice 36:30. Kopřivnice v zostave s Ottom Kancelom si poradili s Jičínom 32:27.

Ferencváros, najbližší súper Tatrana Prešov v Európskom pohári, zvládol súboj maďarskej ligy na pôde tímu Fejér-B.Á.L. Veszprém (41:32), Jakub Mikita skóroval raz z dvoch pokusov. Budakalász vyhral v Csurgó (32:29), Michal Tóth ml. predviedol dva zákroky z tucta striel. Martinovi Potiskovi stačilo 25 minút na strelenie šesť gólov zo siedmich pokusov, no jeho Gyöngyös prehral v Komló 23:31.

V Rakúsku opäť uspel Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným proti Hardu 33:30. Hollabrunn s trojgólovým Jurajom Briatkom podľahol v Bregenzi 28:33.

V talianskej lige si Brixen poradil s Macagi Cingoli 39:31, Marek Korbel si pripísal dva góly, tri asistencie a jedno vylúčenie.

V Maďarsku odohrali počas reprezentačnej prestávky aj jeden duel najvyššej súťaže žien, v ktorom Dunaújváros zdolal Kozármisleny 32:19, k čomu Viktória Oguntoyová prispela v bránke piatimi zákrokmi z 20 zákrokov.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Philippe Riou/www.handouest.bzh