Topoľčany sú hádzanárske mesto. Bez svojho obľúbeného športu nebudú hádzanárski priaznivci ani v závere končiaceho kalendárneho roka. Sviatočné obdobie si spestria akciou s názvom Turnaj exhádzanárov. Vo vynovenej topoľčianskej hale predvedú svoje umenie bývalé osobnosti i súčasní hráči, ktorí robili dobré meno miestnemu klubu.

"Pôjde už o šiesty ročník nášho turnaja. Myšlienka jeho založenia vznikla pri kávičke, keď v nás skrsla myšlienka, že by sme si mohli zahrať medzi sviatkami. V uplynulých dvoch rokoch sme sa nezišli pre pandémiu koronavírusu. Naše podujatie sa však z roka na rok teší väčšiemu záujmu. Na prvom ročníku sme mali dvadsať hráčov, teraz ich už bude takmer sedem desiatok od 21 do 53 rokov. Podarilo sa nám dať dokopy chalanov, ktorí sa roky nevideli. Boli rozlezení do rôznych kútov, ale prišli na túto akciu, ktorú si obľúbili a už sú pravidelnými účastníkmi. Predstavia sa štyri družstvá rozdelené podľa veku. Priaznivci hádzanej sa môžu tešiť na osobnosti ako Zoltán Bergendi, Bohuš Halgaš, Rudolf Szegény, Peter Kopecký, František Zaťko, Martin ´Čučo´ Valent, Ladislav Goga, Ernest ´Oskar´ Masaryk, Marek Kováčech či Branislav Cigáň, atď. V niektorých prípadoch - Valentovci, Halgašovci či Bergendiovci - príde dokonca k súboju otcov so svojimi synmi. Víťazný tím získa putovný pohár. Je to ojedinelý turnaj, na ktorom sa zíde toľko odchovancov a hráčov z jedného klubu. Pozývam všetkých priaznivcov hádzanej nielen z Topoľčian, ktorí chcú stráviť príjemný čas, zabaviť sa, stretnúť sa a zaspomínať," uviedol pre slovakhandball.sk hlavný organizátor Norbert Fejes.

Program v topoľčianskej hale sa v stredu 28. decembra začne o 14.00 h a potrvá približne do 19.00 h. Družstvá sa stretnú systémom každý s každým, hrá sa na 2 x 20 minút.

 

Autor: slovakhandball.sk