Súboj tabuľkových susedov v najvyššej švajčiarskej súťaži sa skončil pre St. Gallen, ktorý aj vďaka Mariánovi Žernovičovi a jeho 13 zákrokom pri 44 strelách hráčov HSC Suhr Aarau zvíťazil 33:31 a prerušil šnúru prehier. Za hostí strelil Martin Slaninka štyri góly z piatich pokusov. Druhú priečku si po výhre nad Bernom (36:32) držia zverenci trénera Petra Kukučku z HC Kriens-Luzern.

V českej extralige utrpelo Brno štvrtú prehru z ostatných piatich duelov, keď v súboji štvrtého s druhým tímom tabuľky nestačilo na Karvinú (22:30). Za zdolaných nastúpili brankár Andrej Furman a Jakub Tóth, ktorý strelil jeden gól a odpykal si jedno vylúčenie.

Lídrami svojich súťaží sú kluby so slovenským zastúpením v Nórsku a Poľsku. Vipers Kristiansand s trénerom Tomášom Hlavatým vyhral na pôde Tertnesu 31:28 a Zaglebie Lubin na palubovke Kaliszu 36:18, pričom nastúpili Simona Szarková a dvojgólová Karin Bujnochová.

V Chorvátsku potvrdil úlohu favorita tím Lokomotiva Záhreb, keď nad Osijekom triumfoval 39:19. Nikoleta Trúnková premenila oba svoje strelecké pokusy na gól a na konte mala jeden dvojminútový trest.

V maďarskej lige si tretí Mosonmagyaróvár poradil s piatym Budaörsom 36:33 a ukončil víťaznú sériu svojho súpera. Barbora Lancz sa presadila trikrát zo štyroch pokusov, raz bola vylúčená. Za zdolané Anette Emma Hudáková strelila jeden gól zo štyroch pokusov. Dunaújváros nestačil na favorizovaný Ferencváros 23:35, brankárka Viktória Oguntoyová predviedla štyri zákroky pri 17 pokusoch hráčok súpera.

Ani päť gólov Adriany Holejovej nestačilo hádzanárkam OGC Nice na bodový zisk na pôde tímu Paríž 92, kde podľahli 23:31 a siedma ligová prehra za sebou ich drží na spodku tabuľky najvyššej francúzskej súťaže.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/tsvotmarhandball/photos_by